Od 15.05. do 31.05. besplatna dostava za sve artikle u vrijednosti preko 100 KM.

Filteri

Filteri

KM – KM
Prikazano 3 od 3 proizvoda
Bestseller
Novi model
Top ušteda
Top akcija
-29%
Ima na stanju
 • Boja: Bijela
 • Snaga uređaja: 550 w
 • Veličina hljeba: 750 - 900 g
 • Broj programa: 15
 • Garancija: 2 godine
232,00 KM Ušteda 67,00 KM 165,00 KM
+ besplatna dostava
Top akcija
-26%
Ima na stanju
 • Boja: Bijela
 • Snaga uređaja: 850 w
 • Veličina hljeba: 1125 - 1600 g
 • Broj programa: 16
 • Garancija: 2 godine
322,00 KM Ušteda 84,00 KM 238,00 KM
+ besplatna dostava
Nema na stanju
 • Boja: Crna
 • Snaga uređaja: 800 w
 • Veličina hljeba: 900 - 1200 g
 • Broj programa: 12
 • Garancija: 2 godine
292,00 KM + besplatna dostava

Mali pekač je praktičan kuhinjski aparat i odličan izbor za sve ljubitelje peciva, tijesta i hljeba. Pogledajte ponudu u Top izbor prodavnici i pronađite pekač hljeba po svojoj mjeri.


Neke od značajnih karakteristika ovog uređaja jesu broj programa (postoje modeli sa 12, 15 i 16 programa), zatim veličina vekne koju može da umijesi i ispeče (750gr do 900gr; 900gr do 1.200gr ili nešto veće vekne od 1.125gr do 1.600gr). Naročito su praktični aparati sa pametnim funkcijama kao što je zvučni signal, opcija održavanja toplote, nastavak pečenja i nakon prekida električne energije, elektronska kontrola zapečenosti hljeba i dr. 


Pekarice iz naše ponude imaju odstranjivu posudu s neprijanjajućim slojem, kontrolni prozorčić za nadzor procesa pečenja, program za dizanje tijesta, kao i opciju automatskog isključivanja za dodatnu sigurnost.


Ako želite da mini pekaru iskoristite maksimalno – potražite modele sa programom za pečenje hljeba bez glutena, kao i one koje posjeduju program za pravljenje džema.


Neki pekači hljeba dolaze sa knjižicom recepata za nove ideje. Sve što treba jeste da izaberete onaj pekač koji Vam se dopada i koji odgovara Vašim potrebama. Vršimo brzu i besplatnu dostavu za Banja Luku, Sarajevo i na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.


Najčešća pitanja i odgovori

Koja je najbolja mini pekara za hljeb za kućnu upotrebu?

Pekači hljeba su praktični i izuzetno korisni kuhinjski aparati, a pravi izbor za vaše domaćinstvo zavisi od funkcija koje želite. Neke mini pekare mijese i peku samo hljeb, dok postoje i modeli koji omogućavaju pravljenje džema, želea ili posjeduju podešavanje za miješanje hljeba bez glutena.

Mini pekaru birajte u skladu sa brojem članova svoje porodice, ali i sa afinitetima – da li vam je važan oblik vekne, opcija prepečenosti korice itd.Da li se isplati kupovina pekača za hljeb?

Kupovina mini pekare je isplativa investicija, naročito ako redovno pečete domaći hljeb. Takođe, uvijek možete imati svježu veknu na stolu i mogućnost da isprobate razne recepte i jedete hljeb koji u prodavnici možda ne možete kupiti.Koje funkcije posjeduje pekač hljeba?

Postavke na mnogim pekačima za hljeb podrazumijevaju osnovni program za miješanje i pečenje bijelog hljeba, zatim za hljeb od cjelovitog zrna pšenice, ciklus bez glutena, ciklus brzog dizanja tijesta, ciklus za kuvanje džema i želea, kao i funkcije za miješanje tijesta za hljeb, kolače, pitu itd. Većina mini pekara nudi da izaberete kako da korica hljeba bude ispečena. Takođe, neki modeli pružaju opciju pripreme domaćeg jogurta.

Posebna pogodnost je Gluten free program, odnosno mogućnost pripreme hljeba bez glutena. Naime, bezglutensko brašno zahtijeva više vremena za dizanje i pečenje, ali zahvaljujući ovom programu ne morate dodatno ručno mijesiti tijesto. Vrijeme pečenja je u usporedbi s hljebom od običnog brašna nešto duže. Iskoristite i Keep Warm funkciju, moja održava toplinu hljeba i sat vremena nakon pečenja.Koliko dugo traje domaći hljeb?

Rok trajanja hljeba zavisi od njegove vrste, ali i načina kako je upakovan i kako se čuva. Budući da nema dodatih umjetnih konzervansa, najbolje je da svoj domaći hljeb pojedete za 3 do 4 dana. Uvijek možete da ga ohladite u frižideru i produžite mu trajanje za neki dan.Da li je domaći hljeb zdraviji od kupljenog?

Domaći hljeb nema aditive, boje za hranu ili druge dodatke i biće zdrav onoliko koliko vi to birate. Opredijelite se za integralno brašno i sjemenke za zdraviju varijantu.Kako rade pekači hjeba?

Pekač za hljeb miješa, mijesi, diže tijesto i peče vaše sastojke od početka do kraja. Mini pekare su podešene tako da pomognu tijestu da naraste i da hljebu da boju kore koju odaberete.

Neki modeli imaju ciklus za miješanje i dizanje tijesta, nakon čega se isključuju. Ovo omogućava da izvadite tijesto i ispečete hljeb u rerni u bilo kom obliku koji želite. Naravno, uvijek možete ispeći hljeb i u samoj mini pekari.U kojim bojama su dostupne mini pekare?

Mini pekare u Top izbor prodavnici dostupne su u crnoj i bijeloj boji.Koje brendove pekača hljeba imate u ponudi?

U Top izbor asortimanu pekača hljeba možete pronaći najbolje modele iz proizvodnog programa Gorenje.Da li nudite garanciju za pekače hljeba?

Svi modeli pekača hljeba u Top izbor prodavnici imaju garanciju dvije godine.Da li vršite isporuku robe na kućnu adresu?

Poručite svoj model mini pekare i očekujte besplatnu dostavu na kućnoj adresi u roku od dva dana. Isporučujemo uređaje na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine.